1_elsevier

Stanford Üniversitesi ve Hollanda merkezli bilimsel yayın şirketi Elsevier işbirliğiyle her yıl hazırlanan, dünyanın en etkili bilim insanlarının açıklandığı liste, “Yıllık Etki” ve “Kariyer Boyu Etki” olarak iki ayrı kategoride yayınlandı. Sıralama, akademisyenlerin nitelikli yayın sayıları ve bu yayınlara yapılan atıf sayısı, patent sayısı, h-indeks, hm-indeks gibi nesnel ölçütlerden hareketle yapıldı.

İstanbul Teknik Üniversitesi’nden ‘’Yıllık Etki’’ sıralamasında 60, ‘’ Kariyer Boyu Etki” sıralamasında ise 66 akademisyen yer aldı.

Listelerde Avrasya Yer Bilimleri Enstitüsü Katı Yer Bilimleri Ana Bilim Dalı'ndan dört öğretim üyemiz, Prof. Dr. Aral Okay, Prof. Dr. Celâl Şengör, Prof. Dr. Hans Jensen Thybo ve Prof. Dr. Tolga Görüm yer aldı.

En etkili İTÜ’lü bilim insanları listesi için tıklayınız.
Kariyer boyu etki kategorisinde yer alan İTÜ’lü bilim insanları listesi için tıklayınız.
Elsevier tarafından yayımlanan listeler için tıklayınız.